2013. június 11., kedd

Kutyás gépkapcsolás na meg egy kis naplemente. ;)

 Csapágyazás.
 Hátulról a gépkapcsolat.
 Szilárd a kutyabarát. (: Biztatás az ugrálásra....
 .....és ugrás. :P
 Az MT3 védelmében. ;)
 Fentről.
Mtz 80 + Vaderstad Rollex 620.
 Mtz 80.
 Fűszálak a naplementében.
 Fű mászás.
 Sokan. 
Naplemente.

Egy hívás és egy e-mail Szilárdtól.
Szénási Szilárd:  szeva! egy kis segítséget szeretnék kérni tőled, mert a fényképezőgép memóriájába lett fényképezve tata szül.napja mert nem volt benne a kártya, és nem tudom sz.gépre feltenni, mert az iroda székkel elgázoltam pont!!! a csatlakozóját és ......
lehetne-e arról szó hogy kölcsönadnád a tiédet, mert akkor most átmennék érte és vissza is vinném!!!Tönkrement a fényképezőgép USB-je kölcsön tudnád adni a tiéd?
Én:Persze, most viszem is át. :)

Átmentem,átvittem neki. Közben mikor oda értem épp kint söpört a gépszínben,ápolta a gépeket na meg közben ment a szokásos haveri diskulzus. Mikor végeztünk bementünk USB-m be a számítógépbe és a képek már mentek is fel. Persze nem tudtunk megmaradni a hátsónkon és már mentünk is vissza a gépek és a farm világába. Dumcsizás közben megláttam a képeken látható kapcsolást,kérdeztem róla néhány dolgot és kat,kat. Után jött a KÉP-be a kicsi kutya,akit fotóalanynak tudtam is alkalmazni. Persze kettejük megörökítése nem volt könnyű nagyon sok beállítást kellett csinálnom,hogy sikerüljön: Ugrás közben lefotózni a kutyát úgy,hogy ne mosódjon el és a kutya látszódjon a levegőben. 54 képből talán a fent szereplő 1 sikerült a legjobban(4). A többi vagy elmosódott,vagy a kutya pont nem akart felugrani.

A képek készítésének a módja az ugrásnál: Motívum program,Sport mód és ha nem voltak jók a fények a megvilágítási időn állítottam na meg egy kis szerencse,hogy kutya a levegőben maradjon egy kicsit. Végül mikor a kutya is elfáradt egy kis dombmászás után megpillantottuk a Napnyugtát,ami nagyon szép volt és fotótémaként a fűszálakkal együtt meg is örökítettem.
A képek készítésének a módja a napnyugtánál: Motívum program,Napnyugta mód és ha úgy láttam állítottam megvilágítási időn. Alkalmaztam Makró módot is (10.kép). Ott,hogy a fűszál és a bogárnak csak az alakja látszódjon megint csak megvilágítási idővel  játszottam.
Ekkor még Szilárddal meg néztük,hogy fotózzam le a őt búza aratás közben a Tukival.(Az ott lévő dombok nagyon kedvezőek lesznek,új kihívás lesz számomra). (: A végére még egy közös motorozás is belefért. Köszönöm a fotózási lehetőséget és az élményt. ;)