2013. június 4., kedd

A Hollandok. ;)

 Az öreg és a FIATal. ;)
 Lentről. ;)
 Szemtől szemben. ;) 
 A brazil New Holland Fiatagri 180-90-es. ;) 
 Szomszédságban a Rába kollegákkal..
 A márka,a típus és a széria szám. 
 Fentről. 
 Fentről a John Deere munkagépek körében. ;)
 Oldalról a brazil.
 Evolution.
 Plusz lámpa,hogy jobban felfigyeljenek rá,na meg,hogy este jobban lehessen látni. ;)
 New Holland TVT 195+John Deere szemenkénti vetőgép.
 A motorháztetőről.
 A Nyuszy szem. ;)
A New Holland embléma jegyében. ;)
A mai nap miután megnéztük hogyan sikerültek az érettségijeink Pap Laci  fotóstársam(hossza kérlelés során) meginvitáltam egy kis fotózásra Gorzsára. Azért is mentünk ki mert az Agroinformon indítani akarunk/akarok egy albumot "A régi idők gépei napjainkban" címmel,ami már megtekinthető az Agroinform Facebook oldalán,később pedig az Agroinform hivatalos oldalán (A régi idők gépei napjainkban).
Miután kiértünk Gorzsára először az első gépudvart néztük meg,ahol a két igen ritka New Holland parkolt.
A TVT 195-ös New Holland közül csak az egyik volt ott a másikról sajnos nem tudtunk semmit. :/ De sebaj én már ennek az egynek is örültem na meg  a brazil csodának is. ;)
Brazil 180-90-es? Na erről se halottam még.Amióta ezt mondták nekem,hogy van ilyen is Gorzsán,azóta  csak arra vágyom,hogy találkozzak vele,körbe tudjam nézni és körbe tudjam fotózni.Ez a vágy most teljesül, sőt még pluszba ott vannak a TVT-s Nyuszy-k is,amikből Magyarországon lehet,hogy csak ez a 2 db van.
Sokan mondják erről a szériáról,hogy igen jól sikerült széria. :) Ma már sajnos nem gyártják őket. A TVT széria megnevezés megszűnése után T7550 széria és típus névként futott tovább.A T7550-es széria felépítésben és kinézetben ugyan az volt mint a TVT. Később a T7000-es széria név váltotta fel a T7550-es szériát,ami már felépítésben és kinézetben különbözött az elődjeitől(hosszú motorháztető,más lámpák és kipufogó,más váltó,stb.). Napjainkban a T7000-es New Hollandok T7 széria néven futnak tovább. Sajnos a T7550-es szériából is kevés van,de tudomásom szerint Magyarországon is van belőlük.Hollandiába egyről biztosan tudok. :)